epost: post@gertsimport.com

Kontakt Gert direkte på
tlf. 0045-27583104 (Danmark)
tlf. 0047-95830713 (Norge)
Museet

Vi begynte å bygge denne modelljernbanen 1.Januar 2003. Anlegget er basert på smalsporet skinnegang på 12mm fra Bemo og materiell fra RHBi Sveits.
Anlegget ble bygget som et modulanlegg for å fraktes rundt til messer både i Norge, Danmark og Tyskland. Bilder fra noen av disse kan du se i vårt fotoalbum.
I Juni 2006 kjøpte vi det gamle bankbygget på Stamnan og har satt opp anlegget på en mer permanent basis—men fortsatt har vi muligheten til å demontere modulene hvis det skulle bli aktuelt.
Anlegget har to doble spor med vendesløyfe i hver ende som muligjør drift av flere togsett samtidig ved hjelp av blokkdrift. Det vil si at det er montert en magnet på siste vognen i hvert togsett som gir signal til en vridkontakt som I sin tur aktiverer / deaktiverer andre kontakter på anlegget. Dette gjør at flere togsett “snakker sammen” og vi unngår kollisjoner.
Ca 130 meter skinnegang pr 25/10 pluss oppstillingsplass for ca 10 togsett. I tillegg har anlegget en godsterminal med containerkran, kaiområde med tilhørende losseutstyr, en stor postterminal og COOP har fått sin hovedterminal. Skipsverftet i den ene anden av anlegget er ikke helt ferdig enda.
På sine 130 meter skinner har anlegget ca 55 lokomotiver og 200+ vogner i tilegg til et stort antall biler, bygningsmasse, personer, svømmebasseng, dyr og lignende. Alle trafikklys, lyssignal, gatebelysning osv er fullt operativ.
I oktober begynte vi på utvidelsen av anlegget inn mot midten, dette ble ferdig i desember og bør oppleves. Vi nå også begynt på et 'parkeringshus' for togsett i det som vil bli en underetasje av hovedanlegget - denne er selvfølgelig i tilknyttet resten av anlegget.
Se forøvrig vårt fotoalbum.

Våre åpningstider er:

Tir - Søn 11.00 - 16.00

I løpet av en uke kan vi ha åpent flere dager, utenom de faste åpningstidene våre. Ta kontakt!

Inngang:
Barn 20,- DKK
Voksen 40,- DKK
Familie 100,- DKK
(2 voksne + 2 barn) 


Sidene er produsert av Grytting as   Webmotor:.: AddSite :.